Verslag 2016

Verslag Roparun 2016

 

Op zaterdag 14 mei was het al vroeg verzamelen bij de Eendrachtshoeve in Zuid-Beijerland. Na een roerige aanloop periode met nog veel wissels op het laatste moment, was het toch gelukt om met een compleet team richting Parijs te gaan.
Omdat we zouden vertrekken met een gemiddelde snelheid van 12 km per uur, betekende dat ook een vroeger vertrek vanuit Zuid-Beijerland. Teun Noordhoek werd letterlijk en figuurlijk ingevlogen: hij landde om 08.00 uur op Schiphol en was precies op tijd voor vertrek naar Parijs. De enige die nog ontbrak bij vertrek was Jordy Hofman. Hij zou in de nacht worden afgeleverd bij Vaucelles door oud teamlid Peter de Regt. Na het persmoment en na het afscheid van de vele uitzwaaiers vertrokken we naar Parijs.

Al vrij snel moesten we even stoppen langs de snelweg: de stickers die op de bus zaten lieten los en daar moest even wat aan gedaan worden. Patrick van Leeuwen bleek daar heel handig in en al snel konden we de reis voortzetten. Netjes op tijd arriveerden we in een windering Parijs, waar we vervolgens heerlijk hebben gegeten. Daarna begon de voorbereiding voor de start.
Om 19.21 startte Marianne namens ons team. Gelijk met ons vertrok ook Dream Team Strien. Doordat we zo vroeg van start gingen waren de eerste uren nog in daglicht. Niet verkeerd op de eerste 30 kilometer richting Plailly, waar de wegen vaak heel slecht zijn. Al vrij snel bleek dat we de opgegeven snelheid niet zouden gaan halen maar dat was ook niet zo heel erg belangrijk. De eerste uren verliepen heel goed en ook de nieuwkomers Marc en Patrick leverde een foutloze eerste shift af. De eerste nacht was wel heel koud: op een gegeven moment was het nog maar 3 graden!

We hadden verwacht dat we, doordat we op een lager gemiddelde waren vertrokken, misschien ook wel wat problemen zouden hebben op onze vaste stopplaatsen. Dat bleek gelukkig mee te vallen. Met uitzondering van Beauvois, waar we altijd voor het stadhuis staan, maar nu vanwege een braderie een andere plaats moesten zoeken, waren alle bekende stopplaatsen weer voor ons! Dit jaar hadden nog wel een nieuwe stopplaats: in plaats van Briastre moesten we een aantal kilometer verder naar het dorpje St. Python. Maar ook daar hadden we een prima plaats: midden in het dorp en pal langs de route!
De gemiddelde snelheid lag steeds zo rond de 11,6 a 11,7. Blessures bleven gelukkig uit. Uiteraard moest er door Marlies en Johan wel gemasseerd worden om de spieren een beetje los te houden.
Uiteraard hadden we ons ook weer verheugd op de stopplaats in Herfelinge, naast de patatzaak. Al vele jaren een vaste plek, waar altijd wel even gesnackt wordt! Helaas bleek de patatzaak een dagje gesloten.
De tweede nacht is het rond de bus altijd wel wat rustiger. Er wordt veel geslapen en dat is logisch ook. Er was er eentje bij die ook die nacht en de daarop volgende ochtend nog vol energie was en dat was Liesbeth. Ook als niemand het zag liep ze te springen buiten de bus. Die energie werd later beaamd door Johan die twee dagen met Liesbeth in het busje had doorgebracht. Wat was die Liesbeth enthousiast, zei Johan!!.
Al vrij vroeg waren we weer in Numansdorp. De eerste familieleden en vrienden kwam ons begroeten en het was nog wachten op de doorkomst. Doordat onze snelheid wat lager was dan opgegeven, zaten we met ons team vrij ver in de achterhoede qua doorkomsten. Daarom was het des te leuker dat bij de doorkomst in Numansdorp nog zoveel mensen op ons stonden te wachten. Ook Oud-Beijerland was weer fantastisch om door heen te komen. Bijna het hele team had in Numansdorp de fiets gepakt om het laatste stuk mee te maken.
Uiteindelijk finishten we kort na vier uur op de Erasmusbrug en gingen we als team over de streep op de Coolsingel. Een paar dagen later bleek dat we uiteindelijk qua snelheid de 55e plaats hadden behaald van de 330 teams. Ook bleek de bijdrage die ons team dit jaar heeft overgemaakt veel hoger te zijn dan het afgelopen jaar: wij doneerden uiteindelijk iets meer dan 29.000 euro aan de stichting Roparun. Op de slotavond bleek ook de totale opbrengst weer ruim 5,5 miljoen te zijn.

 

Runningteam Korendijk bestond dit jaar uit:

Lopers Jan Vos, Jan Zwijgers, Jasper van Mastrigt, Marianne Bestebreur, Martijn Korbijn,

Marjolein Luijten, Teun Noordhoek en Arjan van der Velde

Fietsers Henk Snijders, Anita Vos, Jordy Hofman en Jaco Weij

Chauffeurs Marc Stubenitsky, Johan van Driel, Cedric Duran en Emiel van Gemert

Kaartlezers Patrick van Leeuwen en Liesbeth van der Velde

Catering Margareth van de Meeberg, Sandra Kannekens en Jacqueline Voogt

Masseurs Marlies v.d. Dorpel en Johan van Wensen

Fotograaf Jo Nijssen

Teamcaptains Ben Spuij en Arie van Gemert